Nieuws
i.v.m. gedenksteen en herdenkingsrit

 

Op 21 juni 2015 werd de gedenksteen gehuldigd gevolgd door een gezamelijk ritje.

Aangezien ikzelf de steen ook voordien nog niet had gezien, heb ik pas nadien opgemerkt dat er een schrijffoutje was gemaakt door de firma die deze gemaakt had.
De firma heeft de steen dan op 21 Augustus'15 terug weggehaald en hebben deze terug volledig gepolijst en opnieuw alles met laser verbeterd.

Op 01 oktober '15 werd deze teruggeplaatst.

Tijdens de periode dat de steen weg was gehaald heb ik van heel veel mensen, zowel motorrijders als niet-motorrijders en nabestaanden, via e-mail, FB, telefoon, en rechtstreeks de vraag gekregen wat er aan de hand was.
Velen waren ongerust dat vandalisme of dergelijke de oorzaak was.
Ik heb hun kunnen geruststellen dat dit dus niet zo was.
MAAR .... deze reacties hebben mij zeer gegrepen, aangezien dit aantoont dat er wel degelijk nood aan was dat er eindelijk zoiets werd verwezenlijkt, en dat heel veel mensen er steun en rust bij vinden.
Dit is ook het doel waarvoor deze er moest komen.

 

Vanaf 2016 zijn we begonnen om met de opbrengst enkele nabestaanden van verongelukte motorrijders te steunen, in de vorm van hun een blijvend aandenken te  schenken.
Dit als morele steun, dat ze er zeker niet alleen voor staan , maar dat wij met zen allen ook achter hun staan.

De volgende herdenkingsrit zal plaatvinden op zondag 23 juni 2024.

We mogen alvast terug op de steun van de gemeente en politie rekenen.
Met de opbrengst zullen we aandenkens laten maken en i.s.m. slachtofferhulp enz... gaan overhandigen aan nabestaanden van verongelukte motorrijders.